Frequently Asked Questions

Verzekeringen

Dit is een BA- + Omniumverzekering met een franchise van € 1500,-. Dat wil zeggen dat je volledig verzekerd bent voor alle schade met een deel eigen risico van 1500 euro per schadegeval. 

Het is mogelijk de franchise te verlagen tot € 300,- per gebeurtenis voor het verzekeringsbedrag van € 12,- per dag, met een minimum van € 75,- per huurperiode.

Schoonmaak

Om je vakantie helemaal compleet te maken, zorgen wij binnen ons service pack voor de schoonmaak. Zowel binnen als buiten. Hiervoor vragen we 150 euro per huurperiode, en 100 euro bij verhuur van een weekend. Jullie zorgen enkel dat de koelkast leeg is, de afwas gedaan en de vuil watertank en toilettank geledigd en proper zijn. Als wij dat voor jullie dienen te doen, rekenen we het volgende aan: wc-tank: € 50,-, Afvalwatertank: € 25,-.

Het verbruik van 1 fles gas, toiletreinigingsproducten en diesel zijn op kosten van de huurder. Bij het afhalen van de camper zullen diesel + 1 gastank tot het maximum gevuld zijn. De camper moet opnieuw ingeleverd worden na de verhuurperiode met een volle dieseltank, AdBleu tank en een volle gastank. 

De campers

Ja. Al onze campers hebben een rek voor maximaal vier fietsen. Onze Adria ActivePro vans hebben geen fietsrek

  • King A 75DL 7,40×2,32×3,04 (lxbxh)
  • Queen A 75DP 7,40×2,32×3,09 (lxbxh)
  • AdVANture 5.08×1,96×2,04 (lxbxh)
  • King XGO Dynamic 95 G 6,83×2,40×3,10 (lxbxh)
  • Duke V65SL 6,36×2,05×2,58 (lxbxh)
  • Duchess V60SP TentTop 6,36×2,05×2,58 (lxbxh)

Dit is 3500 kg. De AdVANtures mogen maximaal 3000 kg wegen. De King en Queen campers hebben een basisgewicht van 3050 kg, de Queen Louise 2900, de King X 3150 kg, de Duke en Duchess 2900 kg en onze AdVANture weegt 2400 kg.

Citroen 6d 2.2 140pk

Fiat Ducato 140 pk

Ja, er is altijd tenminste 1 volle gasfles aan boord.

Voor al onze campers is een standaard B-Rijbewijs benodigd.

Onze verzekering vereist dat je minimaal vijf jaar je rijbewijs hebt. Daarbij zijn het allemaal grote voertuigen en is een beetje rijervaring dus wel prettig!

Nee, in de campers mag niet gerookt worden.

We snappen dat je graag je huisdier meeneemt op vakantie. In een aantal van onze campers zijn (bepaalde) huisdieren daarom toegestaan. We vragen hiervoor een supplement van € 25,-. Neem contact met ons op en we kunnen aangeven of het mogelijk is voor de gewenste periode en camper.

Dat is een lastige vraag. Dat ligt aan een aantal zaken: rijstijl , wind , gewicht van de camper, bandendruk, etc. In alle campers liggen de nieuwste motoren die zodoende erg zuinig zijn. Gemmiddeld zal het verbruik ergens rond 1:9/1:10 liggen.

Dat is per camper verschillend, belangrijkste is dat de totale massa niet boven de 3500kg komt.

In overleg is dat altijd mogelijk, hiervoor moet wel een afspraak worden gemaakt, het kan namelijk zo zijn dat de gewenste camper verhuurd is of in de stalling staat.

Dat ligt eraan of de camper staat aangesloten op de 220V walstroom of niet. Als we uitgaan van niet dan is het mogelijk om bijvoorbeeld telefoons/laptops op te laden, zwaardere verbruikers gaat helaas niet lukken. Als u staat aangesloten op 220V is het mogelijk om bijvoorbeeld een koffiemachine of ander klein elektrisch apparaat te gebruiken, de zekering van de walstroom is hierin bepalend.

Over de matrassen liggen moltons. Overig beddengoed zoals kussens, dekbedden en lakens moeten zelf meegenomen worden. We kunnen op aanvraag dit ook voor jullie regelen aan 17.50 euro pp per verhuurperiode.

Nee maar deze kan los erbij worden gehuurd. Voor € 50,- per huurperiode krijg je een Garmin Camper & Caravan 780 MT-D GPS-toestel mee. Met dit navigatie-apparaat lees je van een groot scherm handig je routes af. Hij houdt rekening met de maten van de camper en zorgt voor de meest geschikte routes. Zo vermijd je te steile bergen of haarspeldbochten. Via DAB ontvang je actuele verkeersinformatie zoals wegafsluitingen en files. Ook zijn er kampeerterreinen, overnachtingsplaatsen en faciliteiten zoals restaurants en zwembaden op te vinden. Wil je hiervan gebruik maken? Geef het dan even aan in een berichtje aan ons!

Halen & brengen

Onze afhaallocaties zijn: 

  • Einsteinweg 7, 4691 SW Tholen, Nederland 
  • Brusselsesteenweg 153, Zemst, België.

Het ophalen van de camper is vanaf 15.00 uur en hij moet uiterlijk 11.00 uur weer ingeleverd worden. Indien de camper beschikbaar is, kan op aanvraag en voor een meerprijs ook vroeger opghaald worden en later ingeleverd worden.

De auto kan in de straat geparkeerd worden, uiteraard op eigen risico.

Trouble shooting

Vind je het antwoord niet in de tutorials die je voor de reis hebt gekregen? Dan kun je bellen met Jurgen Saurens +31 6 52 47 33 11 (bij voorkeur binnen kantooruren).

Eventuele schade onderweg dient onmiddellijk telefonisch aan ons te worden gemeld, zodat wij voor terugkomst de nodige maatregelen kunnen treffen. Zorg zeker voor duidelijke fotos en eventueel ook een ingevuld aanrijdingsformulier.

De verwarming werkt op gas.

In het geval van pech waarmee niet meer kan worden verder gereisd kunt u het best direct contact met ons opnemen, we zullen dan helpen met het contacten van pechservice en eventueel vervangend vervoer regelen.

Vignetten

Al onze campers hebben een milieuvignet voor Duitsland en Frankrijk.

Een vignet voor bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland hebben de campers niet.

Ja, alle campers zijn voorzien van de benodigde milieustickers voor bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk.

De campers mogen vrij reizen naar alle landen van de groene verzekeringskaart.

Financieel

Voor bedragen onder de € 500,- of boekingen vanaf een maand op voorhand is de betaling om administratieve redenen direct 100%. Voor alle overige boekingen vragen we een aanbetaling van 25%, met een minimum van 500 euro. De restbetaling plus de waarborg van € 1500,- moet uiterlijk vier weken voor vertrek overgemaakt zijn.

Dat is de Belfius bank tnv King Camper BV
IBAN: BE67 0689 3910 1887
BIC: GKCC BE BB

Zo snel mogelijk na het innemen van de camper wordt deze teruggestort. Dit duurt zeker niet langer dan 7 werkdagen.

Als de boete binnenkomt terwijl de borg nog in ons bezit is zullen we dit verrekenen. Als de borg al is teruggestuurd zullen we contact opnemen om iets over de betaling af te spreken.